Путівки. Тури. Відпочинок в Україні і за кордоном

12.11.2009 - Закопане


ЗАКОПАНЕ

Закопане – рай для гірськолижників. Для них підготовлені схили різної крутизни, гірськолижні школи і інструктори, прокат і ремонт будь-якого гірськолижного спорядження.

Всього в Закопане 10 гірськолижних комплексів, більше 50-ти витягів. Є також фунікульорна дорога на Губалувку, декілька крісельних і канатних доріг.
В центрі міста є три вартих уваги комплекси -Анталувка, Козинець, Губалувка, а також декілька одиноких бугельних витягів.
Решта гірськолижні комплекси, що оточують Закопане - Будзовський Верх, Буторовий Верх, Каспровий Верх, Костелиско, Носаль, Поляна Шимашкова.




Губалувка (820-1120 м) є однією з найвідоміших на найбільш відвідуваних гірських вершин Польщі. Своїй популярності вона зобовязана, перш за все, рельсовому фунікулеру, який був побудований в 1936 році і реконструйований в 2001 році і звичайно ж розташуванню - нижня станція фунікулера знаходиться майже в центрі Закопане, що є дуже зручно особливо для туристів, які живуть на вулиці Крупувка. Фунікулер являє собою 108-місні вагончики, які підіймаються на висоту 1120 метрів по рельсах. З верхівки Губалувки відкривається чудовий краєвид на Татри. Основна найскладніша траса проходить вздовж фунікулера, з перепадом висот в 300 м; поруч з верхньою станцією фунікулера розміщені і 8 нескладних трас з бугелями і перепадом висот від 40 до 150 метрів. Саме тут катаються більшість лижників-початківців та діти.  Адаптована Губалувка і для сноубордистів - на південному схилі є хафпайп, довжиною 100 м.

На всіх трасах Губалувки стоять системи штучного засніження. Фунікулер працює з 06:45 до 20:50, інші підйомники з 10:00 до останнього клієнта.
Також на вершині Губалувки, знаходиться невеличка локальна зона Котельниця - бугельний витяг. Порівняно легка траса з перепадом висот в 154 м. Протяжність витягу 750 м.



Опубліковано на сайті: http://www.gryntour.lviv.ua
Прямая ссылка: http://www.gryntour.lviv.ua/news/view/154.html