Путівки. Тури. Відпочинок в Україні і за кордоном

05.11.2008 - Необхідні документи для відкриття Шенген візи в Угорщину


 

Продовжені паспорти Угорське консульство НЕ приймає!!!

 Консульський збір не оплачують:

  • Діти до 6 років
  • Діти до 18 років при наявності оригіналу довідки з місця навчання
  • Студенти стаціонарної денної форми навчання до 21 року при наявності  довідки з місця навчання    
  • Пенсіонери при наявності копії пенсійного посвідчення


Для дорослого:

1. Оригінал закордонного паспорту (дійсний 3 місяці від дати закінчення візи) з наявністю вільних сторінок для візи!!! Якщо в наявності є другий закордонний паспорт -оригінал цього паспорта обовязково подається з пакетом документів.

 

2. 2 кольорові фотографії НЕ СКАНОВАНІ на білому фоні розміром 3,5 х 4,5 см, 70-80% поверхні фотографії повинна займати голова (довжина голови від підборіддя до верху голови 3,4 - 3,5 см), відкриті вуха і чоло;

 

3. Копія внутрішнього паспорту (ЧІТКЕ  зображення) усіх сторінок (навіть чистих сторінок!!!).

 

4. Довідка з місця праці

    Вимоги консульського відділу до довідки

   - вихідний номер і дата видачі довідки

   - на фірмовому бланку  підприємства (повні реквізити, контактні телефони, адреса), яка інформує про посаду, яку займає, оклад за останні 6 місяців (з розбивкою на кожний місяць) та гарантує зберігання   заробітної платні та посади на час відпустки.

   - з підписом директора і бухгалтера завірена мокрою (не сканованою) печаткою.

   - якщо головного бухгалтера на підприємстві нема і підписує довідку тільки директор, тоді в довідці обов`язково повинна бути фраза «посада гол.бухгалтера не передбачена»

- директор підприємства сам на себе не може давати довідку.

У цьому випадку має бути обов`язковий  підпис бухгалтера або довідка на директора видається за підписами заступника директора і бухгалтера.

5. При низькій з/пл (менше 3000 грн. в місяць за останні 6 місяців) туриста до довідки необхідно додати додатковий фінансовий документ, який підтверджує можливість здійснення поїздки:

 - виписка з банку про наявність рахунку і стану рахунку;

-  довідка з місця праці одного з членів родини, де є фраза, що родич фінансує подорож ;

- до довідки з банку або довідки родича обовязково подається заява про спонсорування ним поїздки туристу завірена нотаріально в спонсорстві перечисляються всі країни, які відвідує турист по программі!!!), а також копія громадянського паспорта спонсора (всі сторінки, навіть чисті!!!);

- в заяві обовязково вказуються родинні звязки (надаються документи, які вказують на родинні відносини -св-во про народження, св-во про шлюб і т.д.).

6. Копію трудової книжки завірену мокрою печаткою підприємства (1,2 і остання сторінки, де є запис),

7. Копія свідоцтва про  шлюб, розлучення

8. Копію ідентифікаційного коду

9. Анкета (див. зразок нижче). Всі пункти обов`язкові до заповнення, в тому числі контактний телефон заявника.

 

Для приватних  підприємців

 - нотаріально завірена копія свідоцтва  приватного підприємця;

- копія фінансового звіту приватного підприємця з мокрою печаткою податкової за останній квартал;

 - довідка з податкової, яка інформує про розмір доходів за ОСТАННІЙ ЗВІТНИЙ КВАРТАЛ;

 - оригінал довідки з банку  про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів з мокрою печаткою банку.

Для  пенсіонерів

 - копія пенсійного посвідчення

 - довідка  про пенсію за останні 6 місяців

 - якщо пенсія невелика та немає власного банківського рахунку , то необхідно:     

  - довідка з місця роботи одного з членів сімї (де останнє речення підкреслює, що такий-то фінансує  туристичну подорож свого родича))+копія трудової книжки завірена мокрою печаткою підприємства (1,2 і остання сторінки, де є запис)+копія всіх сторінок громадянського паспорта спонсора

 Для  школярів, студентів  та дітей

- у дітей старших 14 р. повинен бути власний проїзний документ
- копію свідоцтва про народження

 - копію студентського квитка

- оригінал довідки з місця  навчання

- довідка з місця праці одного з батьків (зарплата за останні 6 місяців)+копія трудової книжки завірена мокрою печаткою підприємства (1,2 і остання сторінки, де є запис)+копія внутрішнього паспорта обох батьків (всі сторінки, навіть чисті!!!); якщо оклад невеликий, рекомендується   надати оригінал довідки з банку чи іншої фінанс. установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку);

- до рахунку з банку або довідки з місця праці родича обовязково додається копія внутрішнього паспорта та  заява про спонсорування ним поїздки туриста до Угорщини  завірена нотаріально!!! (крім того вписують усі країни, які туристи відвідують по маршруту і на факультативних екскурсіях). В заяві обовязково вказується ступінь родинної приналежності;

-нотаріально завірена копія (фотокопія) дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон (! Навіть якщо батьки їдуть з дітьми, дозвіл обовязково від кожного з батьків для Консульства).

- У нотаріальному дозволі обовязково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (вказувати Угорщина та інші країни шенгенської угоди).
- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону! У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, БУДЕМО ВВАЖАТИ, ЩО ЩЕ ОДИН ЕКЗЕМПЛЯР Є У ТУРИСТІВ ДЛЯ ПРЕДЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

- копія  внутрішнього паспорта  (всіх, навіть чистих сторінок!!!) обох батьків .

УВАГА!!!

Всі документи про спонсорування поїздок повинні бути завірені нотаріально!

У випадку наявності діючої шенген візи в одного з подружжя (чоловіка/дружини), які подорожують разом, необхідно надати її копію для консульства!

Документи приймаються не менше,  ніж за 25 днів до дня виїзду!


Опубліковано на сайті: http://www.gryntour.lviv.ua
Прямая ссылка: http://www.gryntour.lviv.ua/news/view/18.html