Путівки. Тури. Відпочинок в Україні і за кордоном

25.01.2010 - Про Мюнхен


Столицю Баварії місто Мюнхен можна без перебільшення назвати одним із найцікавіших міст Німеччини. Він приваблює своїми художніми галереями, музеями, парками та палацами, обширними пішохідними зонами. В Мюнхені зовсім не відчувається, що це - третє за величиною місто Німеччини після Берліну та Гамбургу. Місто дуже затишне та комфортне. Тут панує настільки позитивна атмосфера, особливо через свіже гірське повітря, яке спускається сюди із Альп, які розташовані від Мюнхена на кілька десятків кілометрів. А шанувальники пива безперечно, коли чують назву Мюнхен, відразу ж згадують про Октоберфест - пивний фестиваль, який проводиться в кінці вересня вже майже два століття.

Коротка історія.

Дата заснування Мюнхену - 1158 рік, хоча історія міста починається з 8 ст, коли на березі ріки Ізар поселились монахи із розташованого неподалік монастиря. В 12 ст. Мюнхен переходить до володінь династії Віттельсбахів, а дещо пізніше стає столицею Баварського королівства, яке існувало до початку 19 ст. Під час Другої Світової війни Мюнхен 71 раз бомбардувався і був серйозно пошкоджений. В ході післявоєнної реконструкції було прийнято рішення зберегти первинне вуличне планування. Тому гуляючи містом подекуди можна мимоволі перенестись на декілька століть назад.



Визначні памятки

За кількістю памяток мистецтва та культури Мюнхен ані скільки не поступається найстарішим містам Німеччини.

Маріенплатц - центральна частина Мюнхена, це його серце та душа. Площа славиться мальовничою неготичною спорудою Нової міської ратуші, яка була побудована в період 1867 по 1909 рр. Всесвітньовідомий механічний годинник ратуші оздоблений 43-ма колонами та 32-ма фігурками із міді. Годинник бє рівно в одинадцятій годині ранку, а з травня по жовтень ще о півдні та в пятій годині вечора. На площі також знаходиться споруда Старої міської ратуші, де тепер знаходиться музей іграшок.

Стара та нова пінакотеки

Стара Пінакотека є основним музеєм Мюнхена, а також однією із найкращих мистецьких колекцій Європи. В цій величезній неокласичній споруді виставлено близько 900 полотен малярства, які були зроблені художниками Європи 14-18 ст. Нова Пінакотека - музей, який був заснований королем Людовіком І Баварським ще у 1853 році. Тут зібрані мистецька колекція 18-19 ст. В музеї зберігається близько 3000 робіт, від класицизму до арт-ново. 

Музей BMW.

Будівля музею з оригінальним дизайном у вигляді чотирьох величезних циліндрів відкрита з 1973 року. Експозиція музею присвячена автомобілям та мотоциклам відомої марки BMW починаючи від перших моделей цієї маркидо перспективних моделей майбутнього.

Німецький музей науки та техніки.

Найбільший в світі музей технології та природничих наук. Тут зібрані безцінні експонати від класичної механіки до телекомунікацій, від створеної в натуральну величину вугільної шахти до космічних технологій. Серед експонатів представлена також перша електрична динамо-машина (1866 рік), перший в світі автомобільний двигун (1886 рік) та перша німецький підводний човен.

Петерскірхе (церква Святого Петра).

Найстаріша церква в Мюнхені, заснована ще в 11 ст. Багатий внутрішній інтерєр в стилі бароко містить основний вівтар, оздоблений зображенням чотирьох отців церкви. Оригінальний купол церкви в формі ліхтаря по праву рахується однією із основних емблем Мюнхена.

Хофбройхауc.

Всесвітньовідомий пивний зал Хофбройхаус заснований в 1589 році і з того часу є одним із найбільш популярних закладів міста. Традиційні їжа, музика, танці, офіціанти в традиційних костюмах, і перш за все, море знаменитого пива роблять Хофбройхаус необхідним для відвідування.

Фрауенкірхе.

Собор, побудований в готичному стилі і є одним із символів цього міста. Церква була побудована із червоної цегли в 15 століття. Дві 3-метрові вежі собору, які поступово переходять у могутні куполи і гордо височіють над містом. В одній із веж знаходиться оглядова площадка, звідки відкривається розкішний краєвид на місто Мюнхен.

Німфенбург.

Мальовничий замок побудований в стилі бароко та рококо розміщений на території чудового парку. Завдяки величезній протяжності від одного крила до іншого, замок є найбільшим в свому роді в Німеччині. Тут найбільшу увагу варто приділити Великому залу, який прикрашений фресками Циммерманна, галереї, де зібрані портрети усіх красунь Мюнхена, музею фарфора та музею карет, де зібрані не лише різноманітні карети, а й сани та інші кінні екіпажі.

Ознайомившись із містом можна сказати, що у Мюнхена багато облич. Мюнхен - великий та шумний мегаполіс. Мюнхен - великий музей архітектури всіх європейських стилів, від готики до модерну, просто неба. Мюнхен - це всесвітньовідоме пиво, смажені ковбаски і найбільше у світі свято Октоберфест. Мюнхен - це шикарні бутіки і величезна кількість європейських і, зокрема, німецьких знаменитостей. Мюнхен - місто кінематографії. Мюнхен - скарби світового живопису, які милують око у всесвітньовідомій  Пінакотеці.


Опубліковано на сайті: http://www.gryntour.lviv.ua
Прямая ссылка: http://www.gryntour.lviv.ua/news/view/180.html