Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Польща
Україна
Словаччина
Австрія
Хорватія
Румунія
Туреччина
Єгипет
Італія
Іспанія
Франція
Чорногорія
Болгарія
Угорщина
Чехія
Німеччина
Греція
Екзотика
Словенія
Туніс
БЕЗВІЗ

Загальна кількість: 201 новостей в 147 розділах

Правила в’їзду в Україну для громадян іноземних держав, з якими Україна встановила дипломатичні відносини:

 

При вїзді  до України вимагається дійсний паспорт. Дата виїзду не повинна бути пізнішою 6 місяців від очікуваної дати виїзду з України. Для громадян більшості країн Європи, США та Канади не потрібно жодних віз при перетині державного кордону України.

Львів (укр. Львів, польск. Lwуw, лат. Leopolis, нім. Lemberg) - місто на заході України, розташоване на відстані близько 65 км від кордону з Польщею.
Перші письмові згадки відносяться до 1256 року. Місто було засновано королем Данилом Галицьким і названо на честь його сина Льва Даниловича. Історичний центр міста (стара частина міста) внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Географія
На території міста виділяються наступні ландшафтні формації: Львівське плато, горбисте Розточчя, низовинне Грядисте Побужжя, Львівська низовина з обох сторін річки Полтви.

Місто побудоване на горбах, середня висота яких над рівнем моря – 289 метрів. Найвища точка міста – гора Високий замок (409м над рівнем моря). Історично Львів було збудовано на річці Полтві (притока Буга), але в ХІХ ст. її пустили через головний міський колектор (зараз це під проспектами Шевченка, Свободи та Чорновола).
Через місто проходить лінія головного Європейського вододілу, який розділяє річки Балтійського і Чорноморського басейнів (відповідно, Західного Буга і Дністра).

Всі тури по Закарпаттю:

 

 

Закарпатська область знаходиться в південно-західній частині України і межує відразу з декількома країнами, такими як Польща, Словаччина, Угорщина і Румунія. Закарпаття славиться красивими історичними місцями і архітектурними визначними пам`ятками. відпочинок на Закарпатті пропонує вам відвідини Ужгородського і Мукачевського замків. Умовно Закарпаття можна розділити на дві частини: ту, яка межує з Івано-Франківською областю і ту, що розташована ближче до державного кордону. Гуцулська частина Закарпаття та, що ближче до Івано-Франківщини, славиться найвищими хребтами Карпат, тут знаходиться найвища точка України - гора Говерла, на яку можна здійснити сходження. А якщо ви завзятий лижник, то відпочинок на Закарпатті - це 6 місяців зими і постійного сніжного покриву на вершинах Драгобрата! Якщо сніг вас не цікавить і душа і тіло прагне до тепла, то для вас приємною знахідкою стане відпочинок на іншій частині Закарпаття. Тут більш рівнинно, і, що найголовніше, тепло. У містечку Солотвино вас завжди чекають солоні озера, ефект від яких нічим не відрізняється від вод Мертвого моря, і шахти, відвідини яких ефективно лікують астматиків. відпочинок на Закарпатті - це екологічно чисті території і оздоровчі природні умови, а також гра клімату, яка дозволяє протягом декількох годин з тепла Солотвина потрапити в сніжні замети Драгобрата.


 
Краків, чарівне і неповторне місто, з тисячолітньою історією внесений до списку ЮНЕСКО світової культурної спадщини. Це також культурна і туристична столиця Польщі. Краків знаходиться на півдні країни, в районі Малопольщі. Населяють його 800 тис. жителів.

Історія Кракова
Назва міста повязана з його легендарним засновником – князем Краком. Ім`ям цього князя і його дочки Ванди названі кургани VII і VIII ст., що знаходяться на околицях Кракова. Традиція насипання курганів збереглася в Кракові до XX ст


Вперше про Краків згадав східний купець в 965 р. Розквіт міста настав після 997 р., коли до Кракова приїхав князь Мешко I. Kнязь подарував краківські землі своєму синові Болеславу, майбутньому монархові, який оселився на Вавелі – краківському горбі на березі Вісли. Перебування Болеслава в Кракові дозволило місту стати поряд з Гнезно однією з головних резиденцій польських правителів. У 1320 р. у вавельському кафедральному соборі відбулася перша коронація в Польщі - князя Владислава Локетека. Царювання останнього Пяста, Казимира Великого, в другій половині XIV ст, принесло Кракову розквіт і розвиток. В цей час Краків увійшов до кола європейської культури, тут заснований перший польський університет.
 


Варшава лежить в самому серці Польщі, в районі земель Мазовії. Населяють її 1,7 млн. мешканців. Розділена найбільшою польською річкою Віслою на 2 частини: Варшаву лівобережну і Прагу.
Адміністративно складена з районів, які називаються  гмінамі. Містом керує президент. У Варшаві засідає польський парламент – сейм і сенат, всі польські міністерства мають тут своє місцезнаходження, тут також працює Президент Країни.

Архітектура.
Середньовічний план міста з прямокутною мережею вулиць і центральним майданом дуже чіткий - від чотирьох кутів Ринку відходять по дві вулиці. Ці вузенькі вулички забудовані кам`яними будинками 15-18 ст і оточені фрагментами фортечних стін, що збереглися до цього дня, з ровом і сторожовою вежою (Барбакан). Особливо вражає Ринок, забудований кам`яними будинками з барвистою штукатуркою. По сусідству знаходиться кафедральний собор св Яна споруджений в готичному стилі, потім перебудований. Тут проходили церемонії коронацій польських королів і обряд присяг прийняття Конституції 3 Травня в 1791 році.


Королівський замок був споруджений на місці, де у далекому минулому знаходився князевий град. Після багатьох перебудов замок став місцем проживання короля і засідань парламенту. Нині в Королівському замку зібрані безцінні витвори мистецтва і предмети культури минулого, що збереглися.

Замковий майдан з монументальною колоною короля Сигизмунда III Вази - це початок Королівського Тракту, що протягнувся до Вілянова, колишньої заміської резиденції, нині - це житловий квартал Варшави.

Коротка історія.
Про далеке минуле Варшави розповідається в легендах: одне з джерел свідчить, що засновниками міста були ті, що дуже любили один одного: хлопець Варс і прекрасна дівчина Сава – від їх імен походить назва міста.

Рік створення Варшави невідомий, але вже в літописах XIII століття можна знайти повідомлення про град мазовецких князів. У 1596 р. король Сигизмунд III Ваза переніс столицю з Кракова до Варшави, і з цього року Варшава вважається столичним містом. Бурхлива історія Варшави дуже цікава. Місто, зване північним Парижем, під час останньої війни було зруйновано тричі. З кожних п`яти будинків чотири лежало в руїнах – але Варшава піднялася і знову стала столицею країни.

RSS Anti Spam