Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Любляна
Інші міста
Необхідні документи
Марибор

Загальна кількість: 2 новостей в 4 розділах

Словенія - єдина країна у світі, в назві якої присутнє слово любов (якщо читати по англійськи - slovenia). Тому вже сама назва інтригує і навіює романтичний настрій. І це не випадково, адже за милозвучною назвою криється надзвичайно мальовнича країна. Потрапивши сюди можна відчути себе у казці, завдяки чудесній природі - поєднанню гірських хребтів, рівнин, печер та морського узбережжя. Милує око і дивовижна архітектура, яка збереглася ще з Х ст. Загалом Словенія країна, що приваблює туриста на будь-який смак - тут отримують величезне задоволення і поціновувачі мистецтва, і прихильники гірського туризму, і зимового гірськолижного відпочинку, і відпочиваючі на морському узбережжі. Тому відвідавши Словенію хоч раз, хочеться повернутися сюди ще раз і ще раз.

Географія

Словенія - держава на Балканському півострові. На півночі межує  з Австрією, на північному сході - з Угорщиною, на північному-сході і півдні - з Хорватією, на заході - з Італією. Із заходу омивається Адріатичним морем. Площа країни становить 20254 км2. Словенія - переважно гірська країна. На півночі розташовані хребти Східних Альп - Похорье, Караванке, Савиньські Альпи, Юлійські Альпи. Південь країни зайнятий північною окраїною Динарського нагіря. Тут знаходиться вапнякове плато Крас (Карст) з карстовим рельєфом і всесвітньо відомою печерою Постойнська-Яма. На заході та сході простягаються низовини.                                                                                                      

Населення

Складає близько 2 019 406 чоловік (станом на 2007 р.). Етнічні групи: словенці - 91 %, хорвати - 3%, серби - 2 %.                                                                                            

Клімат

Помірно-континентальний, на узбережжі - мякий морський. У Словенії три різних кліматичних зони: середньоєвропейська, альпійська і середземноморська. Влітку середня температура повітря складає +21оС, а взимку - 0о С. Найтеплішим періодом в горах вважається вересень - травень. Літо триває, як правило, з початку червня і до кінця жовтня. Це період купального сезону як на морі, так і в озерах країни.            


RSS Anti Spam