Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Де би Ви хотіли провести свій відпочинок

Україна
Європа
Туреччина, Єгипет
Екзотичні країни
Острови
море
гори
дача
інше


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 99
Коментарі: 0
Головна         Список  
Пошук туру ОАЕ

 

CORAL Travel     

 

Обєднані Арабські Емірати, (ОАЕ) федерація семи еміратів Абу-Дабі, Дубай, Шарджа, Аджман, Умм-ель-Кайвайн, Ель-Фуджайра і Рас-ель-Хайма; знаходяться в південно-західній Азії в Перській затоці, межують на південному-заході із Саудівською Аравією і на південному-сході з Оманом.

У минулому країна називалася Договірним Оманом і являла собою обєднання британських протекторатів. Держава Обєднані Арабські Емірати (ОАЕ) була проголошена 2 грудня 1971.

ОАЕ - країна, що шокує своїм дизайном. Сотні готелів, ресторанів і магазинів. Аквапарки, нічні клуби і дискотеки, торгові та виставкові центри, екзотичні ринки й сучасні бутики. Висока якість обслуговування забезпечать повноцінний відпочинок і залишать незабутні враження про цю дивовижну країну. ОАЕ - це світовий лідер за кількістю магазинів. Так що купити можна все - від модного одягу і аксесуарів до побутової відеотехніки, причому найвищої якості. ОАЕ - справжній рай для гурманів! Тут безліч ресторанів високого рівня, де можна скуштувати страви майже всіх частин світу. ОАЕ - країна, в яку хочеться приїхати, а їдучи, хочеться повернутися знову.

Столиця Абу-Дабі (найбільше місто -Дубай);

  Кіпр є островом краси і країною контрастів. Прохолодні кедрові ліси в гірських масивах - повна зміна атмосфери і ландшафту після золотих, залитих сонцем піщаних пляжів. Спокій і тиша сіл різко контрастують з бурхливим життям сучасних космополітичних міст; вид розкішних готелів на березі моря змінюються дивовижними за красою природними пейзажами.

Кіпр - держава, розташована на однойменному острові в східній частині Середземного моря, на заході від Сирії і на півдні від Туреччини. Площа острова складає 9251 км2.

У 1974 р. Туреччина окуповувала північну частину Кіпру, і з тих часів острів виявився розділеним на турецько-кіпрську (Турецька республіка Північний Кіпр) і греко-кіпрську частини. Між грецькою і турецькою частиною не існує дипломатичних відносин, і турецька частина закрита для вїзду з грецької сторони.

 Клімат Кіпру субтропічний середземноморський з великою кількістю сонячних днів протягом всього року. Літо жарке і сухе, а зима мяка і дощова. Середня денна температура з червня до вересня складає +32 °С, з жовтня до листопада  +25 °С, з грудня до лютого +16 °С.

Чисельність населення Кіпру - 736,6 тис. осіб, з них 176 тис. (зокрема, 60 тис. переселенців з Туреччини) живуть на території «Турецької республіки Північного Кіпру». 78 % населення острова складають греки-кіпріоти, 18 % - турки-кіпріоти, живуть також вірмени.

Столицею Кіпру є Нікосія, яка розділена на дві частини: грецьку і турецьку. У грецькій частині проживає 177 тис. осіб, а в турецькій - близько 30 тис. осіб. Найбільш великими містами є Лімассол, Ларнака, Пафос. Міста Фамагуста, Кіренія, Морфу знаходяться на контрольованій турецькими військами території.

Кіпр - президентська республіка. Президентом є грек-кіпріот, віце-президентом повинен бути турок-кіпріот; кожного вибирає відповідна община на пятирічний термін. Президент і віце-президент здійснюють виконавчу владу через Раду міністрів, що формуються ними, обидва мають право вето. Законодавча влада належить палаті представників, депутати якої обираються термвном на 5 років кожною общиною окремо.

Основними релігіями в країні є православне християнство та іслам.
Офіційні мови - грецька і турецька. Також широко вживаються англійська, французька і німецька мови.

30 прямих авіарейсів повязують Кіпр з більшістю країн Європи і Близького Сходу, що, у свою чергу, забезпечує звязок зі всім світом. Сучасні міжнародні аеропорти знаходяться в Ларнаці і Пафосі. Лімассол і Ларнака є морськими портами. Тут же є яхтові гавані.

Національною грошовою одиницею є кіпрський фунт.

 


RSS Anti Spam