Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Де би Ви хотіли провести свій відпочинок

Україна
Європа
Туреччина, Єгипет
Екзотичні країни
Острови
море
гори
дача
інше


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 99
Коментарі: 0
Головна         Список  
Польща
Україна
Словаччина
Австрія
Хорватія
Румунія
Туреччина
Єгипет
Італія
Іспанія
Франція
Чорногорія
Болгарія
Угорщина
Чехія
Німеччина
Греція
Екзотика
Словенія
Туніс
БЕЗВІЗ

Загальна кількість: 201 новостей в 147 розділах

Ібіца - третій за величиною острів Балеарського архіпелагу. Площа його становить 572 кв. км. На Ібіці мякий середземноморський клімат: середня температура взимку +18о, влітку - +28о. Найактивніший сезон припадає на травень - жовтень. Пляжі острова Ібіца - найбільш привабливі на Середземному морі: затишні куточки на узбережжі, де можна усамітнитись, прозора вода, пишна рослинність, чистий пісок - різноманітність відпочинку на будь-який смак. Великі можливості надаються тут шанувальникам спорту: велотуризм, рибна ловля, гольф, віндсерфінг, кінний спорт, вітрильний спорт, дайвінг. В кінці 1960-х Ібіца стала всесвітньовідомим островом завдяки хіпі, які перетворили його в культурний центр. З того часу місто не змінює святкових декорацій. Нічне життя курорту Ібіці заслуговує окремої уваги. Слава про тутешні дискотеки рознесена по всьому світу. Для європейської молоді Ібіца - найбільша тусовка на Землі, і безліч туристів приїжджають сюди навіть просто відірватись на вихідні.

Форментера - найменший острів Балеарського архіпелагу. Загальна довжина його складає всього 19 км. Острів - суцільна рівнина. Зима тут мяка, літо сухе та жарке. Середньорічна температура становить +18о. Основною візитною карточкою Форментера є будиночки із синіми ставнями, а поруч красиві білі криниці. Хоча головним елементом пейзажу острова є море. Його вода залежно від морської глибини та яскравості неба переливається всіма відтінками синього. Море огортає чарівні пляжі своєю прозорою блакитною вологою та заповнює таємничі прибережні гроти, побачити які можна лише з човна.

На північному березі Неапольської затоки, біля підніжжя вулкана Везувія в мальовничому куточку Італії розмістилось головне місто півдня країни і третє за величиною місто Італії - Неаполь. Це найсуперечливіше місто цієї країни. Його або обожнюють, або ненавидять. Життя в Неаполі протікає дуже інтенсивно, шумно, просто та яскраво. Сонячний клімат, багата історія та гостинне населення робить місто привабливим для туристів.

Коротка історія.

Пантеон - первісна назва міста Неаполь - був заснований греками, зусиллями яких Неаполь постійно розростався все у більшу і більшу територію. В 4-5 ст. до н. е. в Неаполі будували свої будинки еліта Риму, тут вони почали влаштовувати свої грандіозні свята. Потім, після падіння Римської імперії, у Неаполя, як і у більшості старих міст, дуже часто змінювались правителі, серед них були готи, нормани, іспанці та австрійці. Лише в 1943 році, після того як із міста вигнали нацистів, Неаполь зміг почати спокійне життя. Потужні землетруси, які потрусили Неаполь в 1980 році, забрали із собою величезну кількість людей і негативно вплинули на економіку міста. Лише через кілька років, в 1984 р., завдяки жителям Неаполя, місто почало відроджуватись, відреставрувались памятки архітектури, знову для всіх бажаючих відкрились музеї міста. Історія Неаполя і всі події, що з ним відбувались, викликають захоплення і змушують задуматись, скільки прийшлось пережити місту та його мешканцям.

Пляжі.

Неаполь розміщений на узбережжі Тірренського моря, тому окрім цікавих та незабутніх екскурсій історичними місцями існує можливість поніжитись на сонці та полежати на пляжах цього міста. Звичайно ж, той факт, що в самому Неаполі знаходиться величезний морський порт не може не позначитись на загальному стані пляжів, але тим не менше, вони цілком придатні для відпочинку. Але якщо у вас виникне бажання відвідати найкращі пляжі Італії, то не так далеко від Неаполя - приблизно в 100 км - знаходиться пляж Узбережжя Одіссея, який простягається на 100 км, і являє собою чергування мальовничих заток та бухт, а море вражає своєю чистотою та блакитною водою.

Розваги.

В Неаполі полюбляють святкувати різноманітні свята, вони тут проводяться досить часто і приваблюють сюди величезну кількість туристів. В дні проведення святкувань Неаполь  стає ще красивішим та привабливішим. Для шанувальників шопінгу тут знаходиться  велика кількість магазинів та бутіків, в яких можна придбати модний одяг та недорогі сувеніри на память, а також великий торгівельний центр - Галерея Умберто, який був побудований в 19 ст.

Падуя - місто на північному заході Апеннінського півострова. Унікальне воно є навіть для незвичайної Італії - скільки в ньому працювало великих митців, скульпторів, архітекторів. Хоча їдуть сюди не лише шанувальники мистецтва. Для католиків всього світу - це перш за все місце, де похований великий християнський проповідник Антоній Падуанський. 

Коротка історія.

За легендою, місто заснував в 10 ст. до н. е. троянський герой Антінор. Воно утворилось фактично із кількох рибальських поселень, і стало важливим центром цілого регіону тогочасної Італії - Венето. Згодом місто стає частиною Римської імперії. В 12 ст. Падуя стає вільним містом, і впродовж наступних двох століть розвивається шаленими темпами. Будівлі цього часу, середньовічні фортечні стіни, та велика кількість релігійних памяток збереглись і до наших днів. В 16 ст. місто зазнало значних метаморфозів. Воно було оточене високими стінами та бастіонами, виросли мальовничі споруди та храми. З 1866 року місто остаточно стає частиною королівства Італії.

Визначні памятки.

Одна із найбільш відвідуваних місць Падуї - базиліка Святого Антонія. Вона просто грандіозна та помпезно прикрашена у венеціанському стилі. Тут знаходиться саркофаг чудотворця Антонія. Вважається, що молитви до нього допомагають вилікуватись знедоленим від найстрашніших недуг. В середині храм наповнений золотими та срібними речами - дарунками вдячних прочан. Біля собору перша в Італії бронзова статуя кондотьєру Гаттамелате (робота Донателло).

Площа Прато делла Валле - найбільша площа Європи. Її оточують дивовижні палаци 15-17 ст. Цей архітектурний ансамбль виник в 1775 році на місці руїн давньоримського амфітеатру і зберіг його еліптичну форму. За бажанням венеціанського прокурора був споруджений острів, оточений каналом, через який прокладені чотири арочні мости, які зєднують його із містом. В центрі острова - фонтан, а береги каналу прикрашені 78 статуями відомих людей, уродженців Падуї або які певним чином повязані з містом. Білі скульптури, зелена трава, низькі фонтани, які надають площі незвичну підсвітку - все це створює дуже затишну та романтичну атмосферу.

Капелла дельт Скровеньї є однією із визначних памяток Падуї. Такою славою ця Капелла завдячує вишуканому розпису Джотто, який своїми яскравими кольорами значно збагачує інтерєр капели. Всього тут знаходиться 37 фресок, найкращою з яких є Страшний суд.

Ботанічний сад - Орто Ботаніко - перший в світі ботанічний сад був створений в Падуї в 1545 році. Він все ще зберігає своє первинне планування - круглий острівець в центрі, який символізує весь світ, оточений кільцем води. Інші елементи додались пізніше: архітектурні (декоративні входи) та інженерно-технічні (насосні станції та оранжереї).

Падуя завжди привітна та гостинна. Кілометрові піщані пляжі, синє море під лазурним небокраєм. Падуя настільки багатогранна, що кожному тут знайдеться містечко по душі.

 

Столицю Баварії місто Мюнхен можна без перебільшення назвати одним із найцікавіших міст Німеччини. Він приваблює своїми художніми галереями, музеями, парками та палацами, обширними пішохідними зонами. В Мюнхені зовсім не відчувається, що це - третє за величиною місто Німеччини після Берліну та Гамбургу. Місто дуже затишне та комфортне. Тут панує настільки позитивна атмосфера, особливо через свіже гірське повітря, яке спускається сюди із Альп, які розташовані від Мюнхена на кілька десятків кілометрів. А шанувальники пива безперечно, коли чують назву Мюнхен, відразу ж згадують про Октоберфест - пивний фестиваль, який проводиться в кінці вересня вже майже два століття.

Коротка історія.

Дата заснування Мюнхену - 1158 рік, хоча історія міста починається з 8 ст, коли на березі ріки Ізар поселились монахи із розташованого неподалік монастиря. В 12 ст. Мюнхен переходить до володінь династії Віттельсбахів, а дещо пізніше стає столицею Баварського королівства, яке існувало до початку 19 ст. Під час Другої Світової війни Мюнхен 71 раз бомбардувався і був серйозно пошкоджений. В ході післявоєнної реконструкції було прийнято рішення зберегти первинне вуличне планування. Тому гуляючи містом подекуди можна мимоволі перенестись на декілька століть назад.


RSS Anti Spam