Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  

   

       Прага - столиця сучасної Чехії, розташована в західній частині країни. Площа міста складає 497кв км.
Територія Праги розкинулася уздовж обох берегів річки Влтави і знаходиться на пяти горбах. Прага - одне з красивих міст Європи, кожна будівля в якому є справжнім витвором архітектурного мистецтва. Історичний центр столиці, вік якої більше 10 століть, привертає увагу своїх відвідувачів неповторним поєднанням всіх архітектурних стилів - від романських стилів та готичних башт до ренесансних панських будинків і палаців, від єврейських синагог до костьолів і монастирів. Місто перетнуте безліччю романтичних вулиць, позолочених веж і куполів костьолів.

      Прага  включає кілька історичних кварталів у центрі міста, які були внесені в список світової культурної спадщини ЮНЕСКО.  

Старе місто, де розташовані Празький град (Градчани) – фортеця міста, резиденція президента Чехії; костьоли Піднесення Богородиці і Св. Роха, названого в честь святого монаха, а також знаменита барочна Бібліотека; собор Святого Віта, будівництво якого велося протягом 600 років і зберігалися атрибути державної влади Чехії — королівська корона і інші регалії, призначені для проведення коронації; Королівський палац, Карлов міст – найстаріший празький міст, який без сумніву є однією з найкрасивіших готичних інженерних споруд в світі; Староміська площаісторичний центр Старого Міста, де відбувалися найбільш значущі політичні події, а також Вацлавська площа, що знаходиться в самому серці Праги, з велич¬ною спорудою Національного музею; Штернбергський палац, спорудження якого датується XVII-XVIII ст. Злата Вуличка - кілька малюсіньких будинків, убудованих у фортечну стіну, монастир Св. Йоржи, вежі якого побудовані із опоки і яскраво вирізняються серед кам’яних споруд. Мала Країна - Кафедральний собор Св. Миколи, костьол Богородиці Торжествуючої (1628 р), в якому зберігається воскова фігурка Ісуса, що також датується XVIІ ст., а також Вальдштейнський палац, перший празький бароковий палац, збудований на початку XVII із чарівним садом, де організовують концерти камерної музики. Нове Місто - Варшавська площа, Національний музей, памятник Св.Вацлаву. В околицях Праги також розташовані карстові Конепруські печери. Вартий уваги визначний музей пивоварства в Пльзене.



RSS Anti Spam