Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  

Про Дубровник

Дубровник - перлина Адріатики, одне з найкрасивіших міст Середземноморя. Це місто-музей з багатою історією й прекрасною архітектурою, разом з навколишніми затишними містечками є дуже популярним центром туризму. Мякий середземноморський клімат у комбінації з чудовою природою та кришталево прозорим морем зробили Дубровник одним з найбільш популярних місць відпочинку європейських туристів. Дубровник є туристичним центром Дубровницької Ривєри, яка крім самого міста включає також архіпелаг Елафити (з островами Шипан, Лопуд, Колочеп, Олипе, Таян і Яклян). Загальна територія Ривєри простягається на 20,5 км і займає площу 143,35 км2. Завдяки різноманіттю культурно-історичних памятників це місто занесене у книгу світових скарбниць ЮНЕСКО.

Історія. В 7ст  мешканці зруйнованого аварськими племенами Епідавра заснували місто на невеличкому скелястому острові Лаус та назвали його Рагусіум. Назву Дубровник місто набуло у 8 ст., коли словянські племена розташувалися в цій місцевості. Назва походить від назви  дубових лісів, які там росли. Місто набувало свого розвитку на протязі декількох століть й завдяки сильно розвинутому торгівельному флоту в середині XV століття стає незалежною республікою, девіз якої був: -Свобода не вартує всього золота світу-, саме тому ні один із завойовників не зміг заволодіти містом  аж до 1808 р.  XV-XVII ст. стають золотим періодом  Дубровника. Фортечні  стіни - довжиною 2 км, шириною до шести та висотою до 20 метрів- будувались на протязі шести століть та завжди були для міста  надійним захистом від ворогів. Стіни й досі у відмінному стані і відкриті для відвідувачів, а туристам, які ризикнуть вилізти на них відкриється чудова панорама на місто та острови.  

Визначні памятки. Головна вулиця Дубровника називається Страдун (колишня назва - Плаца). Це надзвичайно затишна й красива вулиця, яка ніби перерізує фортецю на дві нерівні частини. Колись тут була протока, що відокремлювала острівну частину міста від материка. Після землетрусу 1667 року її засипали й створили вулицю, виклавши камяними плитами й забудувавши однотипними будинками. Незабаром вона стала улюбленим місцем вечірніх прогулянок городян, які називають її іноді по-італійськи -корзо.
Праворуч  воріт Піле, на невеликій площі, стоїть величезний фонтан Онофріо та францисканський монастир з однією з найстаріших  у Європі діючих аптек (1391 р.). Перед вежею з годинником у східній частині площі Плаза знаходиться колона Орландо, оточена будівлями церкви Св. Влаха, палацу Спонза , неподалік - жіночий монастир Св. Клари й готичний Палац ректора (Княжий палац, 1441 р.), де  зараз розміщений Міський музей.
Поруч розташовані Міська дзвіниця  з аркою, Національний театр Марина Држика і кафедральний собор Вознесення Богоматері Марії (1713 р.). Від собору до єзуїтської церкви Св. Ігнатія із прекрасним імпозантним фасадом ведуть барокові сходи. На протилежному схилі гори, біля фортечних стін, знаходиться найбільший у місті Домініканський монастир (1301 р.) із чудовим порталом, музеєм і дуже гарним внутрішнім двориком. Цікаво відвідати також найдавнішу в Європі синагогу, Етнографічний музей, церкву Св. Спаса, Художню галерею й Університетський Центр.

Пляжі в Дубровнику дуже різноманітні: це й дрібна галька,  бетонна платформа зі сходами вниз до моря, скельна берегова лінія та пісок.  Чудові  піщані пляжі знаходяться на островах Лопуд і Колочел. В бухті Лапад навпроти готелю ALBATROS знаходяться дрібногалькові пляжі з піщаним входом в море. Деякі місцеві жителі купаються  відразу під міськими стінами біля скель, але більшість віддає перевагу облаштованим  пляжам з дрібною галькою. Берегова лінія регіону  нараховує безліч тихих  бухт, де в основному галькові  пляжі -Плат, Млини.

Кухня. Регіон південної Далмації  славиться своїми морепродуктами та мясними стравами з баранини та ягняти, устрицями та мідіями з району міста Стон та своїми винами з півострова Пелєшац.

Ресторани. Найпопулярніші ресторани: Atlas club Nautika, Proto, Konavoski dvori, Vila Koruna, Orsan, Komin, Eden, Dalmacija .

Розваги. В місті велика кількість  барів та кілька дискотек. Burbon street -  вулиця з великою кількістю барів; Hamingway -коктейль-бар в кубинському стилі; Otok, Jazz bar, Irish pub, Gradska kavana; дискотеки: Divinae Follie.

Оcобливості. На всьому узбережжі Хорватії  є  7 пятизіркових готелів, з них 5 - в регіоні Дубровника. Щорічно  в серпні  в Старому місті проводиться фестиваль з виставами та концертами,  куди зїжджаються музиканти та актори зі всього світу.


RSS Anti Spam