Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Де би Ви хотіли провести свій відпочинок

Україна
Європа
Туреччина, Єгипет
Екзотичні країни
Острови
море
гори
дача
інше


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 99
Коментарі: 0
Головна         Список  
Варшава лежить в самому серці Польщі, в районі земель Мазовії. Населяють її 1,7 млн. мешканців. Розділена найбільшою польською річкою Віслою на 2 частини: Варшаву лівобережну і Прагу.
Адміністративно складена з районів, які називаються  гмінамі. Містом керує президент. У Варшаві засідає польський парламент – сейм і сенат, всі польські міністерства мають тут своє місцезнаходження, тут також працює Президент Країни.

Архітектура.
Середньовічний план міста з прямокутною мережею вулиць і центральним майданом дуже чіткий - від чотирьох кутів Ринку відходять по дві вулиці. Ці вузенькі вулички забудовані кам`яними будинками 15-18 ст і оточені фрагментами фортечних стін, що збереглися до цього дня, з ровом і сторожовою вежою (Барбакан). Особливо вражає Ринок, забудований кам`яними будинками з барвистою штукатуркою. По сусідству знаходиться кафедральний собор св Яна споруджений в готичному стилі, потім перебудований. Тут проходили церемонії коронацій польських королів і обряд присяг прийняття Конституції 3 Травня в 1791 році.


Королівський замок був споруджений на місці, де у далекому минулому знаходився князевий град. Після багатьох перебудов замок став місцем проживання короля і засідань парламенту. Нині в Королівському замку зібрані безцінні витвори мистецтва і предмети культури минулого, що збереглися.

Замковий майдан з монументальною колоною короля Сигизмунда III Вази - це початок Королівського Тракту, що протягнувся до Вілянова, колишньої заміської резиденції, нині - це житловий квартал Варшави.

Коротка історія.
Про далеке минуле Варшави розповідається в легендах: одне з джерел свідчить, що засновниками міста були ті, що дуже любили один одного: хлопець Варс і прекрасна дівчина Сава – від їх імен походить назва міста.

Рік створення Варшави невідомий, але вже в літописах XIII століття можна знайти повідомлення про град мазовецких князів. У 1596 р. король Сигизмунд III Ваза переніс столицю з Кракова до Варшави, і з цього року Варшава вважається столичним містом. Бурхлива історія Варшави дуже цікава. Місто, зване північним Парижем, під час останньої війни було зруйновано тричі. З кожних п`яти будинків чотири лежало в руїнах – але Варшава піднялася і знову стала столицею країни.

RSS Anti Spam