Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  

   Трускавець - один з унікальних курортів України. Знаходиться він у передгірї Східних Карпат, у мальовничій балці річки Воротище, на висоті 350-400м над рівнем моря, оточений невисокими пагорбами. Історичні згадки про Трускавець сягають у глибоку давнину Галичини - західної частини колись великої і могутньої, на той час, високо культурної Київської Русі. Повна свіжості зелена долина, багате на кисень і озон повітря, теплий, помірно- континентальний клімат і цілющі мінеральні води - все це створює винятково сприятливі умови для відпочинку і оздоровлення.

  

Датою офіційного заснування бальнеологічного курорту вважається 1827 р., коли тут було споруджено приміщення для перших 8 ванн. Хоча лікувальні властивості трускавецьких вод були відомі давно, вперше їх описав королівський лікар Войцех Очко в 1578році. Хімічний аналіз мінеральної води Нафтуся  вперше провів Львівський вчений, аптекар і хімік Теодор Торосевич  в  1836 році. Цей знаменитий вчений більш відомий завдяки винаходу гасової лампи. В той же час зростає значення Трускавця в Австро-Угорської імперії. В 1892  році тут побудовано приміщення для інгаляцій системи Вашмута. І цим Трускавець одразу піднявся на рівень таких оздоровниць європейського значення як  Ріхангель  та Вісбаден .

Трускавець - затишна й екологічно чиста зона. Місто щедре розмаїттям земних і підземних мінеральних вод з 14 джерелами: Нафтуся, Юзя, Марія, Софія, Броніслава тощо, покладами гірського воску - озокериту (єдине родовище у світі знаходиться на відстані 4 км від курорту - у Бориславі); до конкурентів знаменитої карловарської  солі належить трускавецька сіль Барбара, яку добувають з високомінералізованої рапи. Нині 19 санаторіїв і 20 пансіонатів можуть одночасно оздоровлювати до 15 тисяч осіб.



RSS Anti Spam