Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  

Спліт- місто в Хорватії з багатою більш ніж 1700-річною історією. Найбільше місто Далмації і друге за величиною місто країни після столиці -Загреба. Центр відомого курортного регіону, знаходиться в центральній частині узбережжя Адріатики між містами Задар і Дубровник.

Місто захоплює своєю урочистістю. 17 століть залишили свій слід на обличчі міста. Історія міста вражаюча. Він виник на місці побудованого в 295 році дивовижного палацу імператора Діоклетіана. Під час ворожих набігів місцеві жителі ховалися за стінами палацу. Вони будували там свої будинки. Так палац перетворився на місто.
Храм Юпітера, Кафедральний собор Святого Дюйма, площа Прокурації у венеціанському стилі, Срібні та золоті ворота - ці памятки можуть по праву вважатися одними з найцікавіших культурних памятників Адріатичного узбережжя. Чарівність і унікальність надає місту його особлива архітектура, в якій змішалися різні стилі та епохи.
Спліт - це не тільки архітектура і історія, це перш за все популярний курорт, який завжди радий гостям. Сучасні готелі, дрібногалькові пляжі, хвойні ліси, які впритул підступають до моря, численні мальовничі бухти - все це чекає на вас у Спліті. До речі, саме звідси ви можете здійснити чудові екскурсії в три національні парки - Плітвіцькі озера, Корнаті і Крка.
Центральна набережна міста ніколи не завмирає, це центр веселощів, серце всіх задоволень. Ви можете відпочити в літньому кафе, спробувати національну кухню в місцевих ресторанчиках, придбати сувеніри. Ви і ваша дитина отримаєте масу позитивних емоцій від відвідин зоопарку. А в тінистих парках Спліта можна зустріти білочок і погодувати їх з рук.


RSS Anti Spam