Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як Ви дізналися про наш сайт?

- з пошукової системи
- реклама в газеті
- з дошки оголошень
- клікнув на банер
- порадив знайомий
- завжди знав
- випадково знайшов
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 1155
Коментарі: 6
Головна         Список  
Лейпціг виник і виріс в першу чергу як торгове місто. Лейпціг був заснований в 1015 році як поселення на перехресті двох найважливіших європейських торгових шляхів – Королівської і Імперської дороги. До нього тут існувало слов`янське поселення Ліпськ, а також німецьке поселення. Статус міста він отримав в 1165 році. У XIII -XV ст. Лейпціг став великим економічним центром, одним з головних міст Саксонії.


Тут завжди проводилося безліч ярмарків. У 1507 р. імператор Максиміліан I надав місту привілей на їх проведення - було заборонено проведення яких-небудь ярмарків в радіусі 15 миль від Лейпціга. Лейпціг - друга після Франкфурту «банківська» столиця Німеччини, в Лейпцігу щорічно проходить більше 25 міжнародних виставок.
У XVII і XVIII ст. Лейпціг став столицею книгодрукування, великим центром культурного життя Німеччини. В університеті Лейпціга, заснованому в 1409 р., вчилися Гете, Лессинг і Клопшток, а Іоганн Себастьян Бах в 1723-1750 рр. був його капельмейстером. У Лейпцігу в різний час жили і працювали Мендельсон, Шуман, Вагнер, Шиллер.

RSS Anti Spam