Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Згідно легенди, Нюрнберг, мабуть, заснували вже за часів римської імперії. Розповідається, що римський воєначальник, ім`я якого Друзій Нерон (імовірно Нерон Клавдій Друз) під час одного з своїх походів розбив табір на сьогоднішній замковій горі. Місце йому дуже сподобалося і він почав тут будувати фортецю і вежу. Селяни з навколишніх місць стали називати гору “Нероберг” (гора Нерона), пізніше - Нюрнберг.

Старе імперське місто Нюрнберг є економічним і культурним центром Франконії і, налічуючи 494 571 чол. населення, є другим після Мюнхена містом Баварії. Нюрнберг утворює разом з містами Фюрт і Ерланген трикутник, що є основою середньофранконського регіону. Довколишні міста (окрім Фюрта і Ерлангена) – це Інгольштад, Регенсбург, Вюрцбург, Франкфурт-на-Майне. Найбільш відомим архітектурним пам`ятником в місті є замок Keiserburg, побудований в 1050 році Генріхом III. Власне, з нього і почалася історія міста. Ще в 1070 р. Нюрнберг став улюбленим місцем для туристів.


Першими нюрнберзькими туристами були прочани, які прямували до могили чудотворця св.Себальда. Пізніше, в 14 ст, імператорові Карлу IV так сподобалося місто, що він видав закон - так звану “Золоту буллу”. Згідно цього закону кожен новопомазанний німецький імператор був зобов`язаний провести свій перший імператорський сейм в Нюрнберзі.

Нюрнбержці з давніх давен захоплювалися іграшками. Ще на початку 20 ст в Нюрнберзі було 243 іграшкових фабрики, де виготовляли музичні дзиги і чарівні ліхтарі, брязкальця і дудочки, м`які іграшки і лялькові куточки . Отож зовсім не дивно, що найбільша в світі ярмарка іграшок проходить саме в Нюрнберзі. Щорічно в лютому біля 3000 учасників ярмарки із понад 50 країн світу демонструють останні новинки в цій області. Привабливим центром не тільки для фахівців, але і для всіх малюків є Музей іграшок. Дивовижне зібрання іграшок зі всіх куточків земної кулі.

RSS Anti Spam