Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як Ви дізналися про наш сайт?

- з пошукової системи
- реклама в газеті
- з дошки оголошень
- клікнув на банер
- порадив знайомий
- завжди знав
- випадково знайшов
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 1155
Коментарі: 6
Головна         Список  
Вроцлав

Вроцлав одне із найстаріших та найкрасивіших міст Польщі, величезний промисловий, торговий, науковий, культурний та туристичний центр. Лежить місто на декількох ріках відразу. Через Вроцлав тече річка Одра та її менші притоки: Олава, Сленжа, Бистшиця і Видава. Відповідно місто лежить на 12 островах, що зєднані між собою більше ніж 100 мостами.

Окрім свого унікального місцерозташування, Вроцлав вражає своєю готичною архітектурою та архітектурою в стилі бароко. Саме це місто є столицею Нижньої Сілезії - воєводства, що розташоване на південному-заході Польщі. Населення Вроцлава становить 700 тис. жителів і є четвертим по величині містом Польщі.

Вроцлав має довгу і складну історію. Протягом століть місто входило в склад Чеського королівства, Польщі, Австро-Угорщини, Прусії та Німеччини. Тут жили вавілони, євреї, італійці, росіяни. У місті змішались нації, культури та релігії, завдяки чому воно поєднало в собі архітектуру різних стилів. Серцем міста є Ринок, один із найбільших та найкрасивіших у Польщі. Так, як і в далекому минулому , тут знаходяться банки, фешенебельні магазини та ресторани. Ринок був побудований на перетині важливих шляхів, що простягалися з півночі на південь та з сходу на захід, що допомогло розбагатіти Вроцлаву та його мешканцям. З роками навколо ринку почало розбудовуватись саме місто. Тепер тут розташувались старовинні камяні будинки, серед яких Вроцлавський університет з його видатним Леопольденським залом (XVIII ст.) - найбільша споруда Польщі побудована в стилі бароко, в якому проходять концерти і фестивалі класичної музики, Національний музей міста - колишній королівський палац, костел св. Єлизавети (ХІІІ ст.), костел Богородиці (XIV ст.), Єпархіальний музей, Історичний музей, і звичайно ж символ міста - Вроцлавська ратуша.

Стара частина міста називається Острув-Тумскі, де в ІХ - Х ст. для захисту території була побудована велична фортеця Вроцлава, що захищала місто. Під час Другої світової війни вона була практично зруйнована, але на даний час її старовинні стіни дбайливо відреставровані. Крім цього, тут приваблюють своєю чарівністю кафедральний собор Іоана Хрестителя, побудований ще в 1158 р., який є першим готичним храмом на польській землі, костели Св. Кшижа, Св. Бартоломея, Св. Марчина, Св. Ідзі та вежа Капітула.

Відвідайте Вроцлав, і він приємно здивує вас своїм привабливим історичним центром, парками, чудовими готелями, ресторанами, а також щирими мешканцями.




Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

08.09.2009 - Гдиня
08.09.2009 - Гданськ
06.10.2008 - Про Краків
06.10.2008 - Варшава - про місто.
06.10.2008 - Закопане - про курорт
Гість Наташа
Дата розміщення: 03.07.2014 14:09:34Коментар #2
Гість Наташа
Гість Наташа
Дата розміщення: 03.07.2014 14:07:56Коментар #1
Гість Наташа
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam