Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Де би Ви хотіли провести свій відпочинок

Україна
Європа
Туреччина, Єгипет
Екзотичні країни
Острови
море
гори
дача
інше


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 99
Коментарі: 0
Головна         Список  
Про Егер

Егер

  Егер - одне з найкрасивіших середньовічних міст Угорщини. Місто квітів, студентів і знаменитого червоного вина.

Егер розташований в 130 км. на північний схід від Будапешта, в межигірї Матри і Бюкка, на берегах річки Егер.

Місто - справжня перлина бароко, готики, рококо і неокласики. Чистота і доглянутість вулиць, привітність місцевих мешканців, затишні ресторанчики і пивні бари, тераси-кондитерські, чарівні будівлі, прикрашені балконами з кованого заліза додають місту неповторну чарівність і шарм.

Далеко за межами Угорщини славляться цілющі мінеральні джерела.  Водолікувальна купальня з пляжем і сімома термальними басейнами знаходиться в прекрасному парку і  відкрита для відвідин цілий рік. Варот відвідати діючі турецькі лазні - своєрідний памятник купальної  культури епохи турецького панування.

Егер - це також батьківщина відомих вогняних червоних вин: -Бича кров-, -Мерло-, -Егерська красуня-, -Мушкотай- - продегустувати ці сорти вин можна у винних підвалах в Долині Красунь.


Визначні місця:

Кафедральний собор збудований в стилі класицизму - другий за величиною в Угорщині. Орган собору - найбільший в країні. Літом тут щодня організовують концерти класичної і церковної органної музики.

 Будівля Ліцею побудована в стилі пізнього бароко. На другому поверсі знаходиться величезна бібліотека (більше 130 тисяч томів). Тут можна побачити першу надруковану в Угорщині книгу (1473 рік). У вежі бібліотеки працює перший в країні астрономічний музей, Обсерваторія Шпекула.

 Православна церква Егера побудована сербами в 17 столітті. Особлива її гордість - дуже красивий позолочений іконостас.

 Егерська фортеця - історичний памятник, що свідчить про легендарну битву з турками. Тут виявлені залишки собору 13 століття і готичного єпископського палацу 15 століття. Зараз у фортеці знаходяться Фортечний музей героя Іштвана Добо, монетний двір і картинна галерея. А в підземеллі  фортеці- лапідарій, тюремний музей і музей воскових фігур.

 З часів турецького панування в місті зберігся Мінарет з 40-метровою вежою і 93-ма сходинками.

 


 



Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

15.09.2009 - Про Веспрем
15.09.2009 - Про Сентедре
05.06.2009 - Будапешт - про місто
05.11.2008 - Про Угорщину
Немає коментарів. Чом би Вам не залишити свій?
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam