Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Про Сентедре

Сентедре  - мальовниче містечко з неповторною атмосферою - місто художників та музеїв, яке  
нагадує  своєрідний музей просто неба.

10-15 хвилин їзди від Будапешта і ви вже в Сентедре. У розташованого на березі Дунаю містечка своя історія -в 17 ст тут поселилися тисячі сербських купців, котрі рятувалися від повстання в своїй країні. Поступово вони перебудували поселення на свій лад в бароковому середземному стилі, збудували 6 православних храмів, більше ніж у всій Угорщині. З часом більшість сербів повернулася на батьківщину, але залишила напамять про себе неповторне містечко з вузенькими вулочками, кольоровими фасадами і дахами під черепицею. Саме після цих подій на протязі більше 3 століть зберігаються написи на сербській кирилиці і саме містечко нагадує міста середземноморя.

 

Кожна вуличка Сентедре приведе Вас до музею чи картинної галереї, не говорячи вже про  різноманітність  сувенірних магазинчиків та затишних ресторанчиків з традиційною угорською кухнею. Тут варто відвідати  грецьку православну церкву Благовіщення (1763р.), Сербську церкву (1756р.), музей глиняних фігурок Мартит Ковач (видатна представниця угорського керамічного мистецтва 20 ст.), і звичайно ж - музей Марципанів- експонати якого випікаються тут же і зберігаються в спеціальних скляних вітринах, в яких підтримується постійна температура. І зовсім неможливо уявити собі Сентедре без відомого угорського вина, яке пропонують гостям в старовинному  підвалі з 250 річною історією.    


 



Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

15.09.2009 - Про Веспрем
10.09.2009 - Про Егер
05.06.2009 - Будапешт - про місто
Немає коментарів. Чом би Вам не залишити свій?
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam