Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як Ви дізналися про наш сайт?

- з пошукової системи
- реклама в газеті
- з дошки оголошень
- клікнув на банер
- порадив знайомий
- завжди знав
- випадково знайшов
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 1155
Коментарі: 6
Головна         Список  
Про Аланію

Аланія - мальовниче курортне містечко, яке розмішене на невеличкому скелястому півострові біля підніжжя Торроських гір, серед апельсинових та лимонних садів.

Історія Аланії зягає далекого минулого. Засноване воно було ще в 4 ст. до н.е. В античні часи місто було столицею Памфілії, в римську епоху - осередком контрабандистів та піратів, а потім і літньою резиденцією сельджурських султанів. Історичні споруди саме цього часу є найцікавішими для нас.

Головною визначною памяткою Аланії є відома Аланійська фортеця, яка є єдиною сельджукською фортецею в світі, яка збереглась до наших днів. Побудована султаном Алладіном Кейкубідом на початку ХІІ століття, фортеця розмістилась на величезному скелястому мисі, який глибоко занурюється в море і нараховує 3 ряди стін, загальною протяжністю 8 км, 83 башти та 140 бастіонів. На побудову оборонних мурів знадобилось 12 років. З протилежної сторони мису знаходиться оборонна вежа, яку ще називають Червона вежа (Кизил Куле). Вона була побудована із червоного каменю, звідси і назва, і була символом володарювання турків в усіх прилеглих морях. Ця величезна восьмикутна будова досягає 33 метри в висоту і складається із 5-ти поверхів. Тепер тут розміщений Етнографічний музей міста.

В камянистих стінах узбережжя, нижче фортеці, розміщена велика кількість печер та гротів. В більшості,  добратись до них можна лише з моря. Однак до найвідомішого з них - гроту Далматаш можна прогулятись і пішки. Саме він користується великою популярністю у туристів. Його вік становить близько 15 тисяч років. Грот виглядає просто фантастично - численні сталактити та сталагміти утворюють мальовничі візерунки на стелі та стінах печери. В середині гроту температура досягає до +22 - +23о, а вологість становить 90-98 %. Умови, які створені тут самою природою, ідеально підходять для лікування астми та інших хворіб дихальних шляхів.

Не менш захоплюють також інші печери, наприклад - Дівоча печера - Кизлар Магараси, де за легендою пірати ховали викрадених жінок, печера Закоханих та Фосфорна печера.

Відпочинок в Аланії - це не лише насолода природою та культурно-історичними памятками. Місто також відоме ідеальним пляжним життям. Піщані пляжі тянуться на три кілометри на захід та вісім кілометрів на схід від центру міста. На кожному з них вас чекає різноманітні розваги та водні види спорту. Ввечері Аланія оживає. Вузенькі вулички приваблюють різнобарвними вітринами численних магазинчиків, де можна придбати килими, мідні вироби та ювелірні прикраси. Крім того, численні бари, кавярні, кафе та ресторанчики з неперевершеним вибором страв турецької та міжнародної кухні.

Аланія справді унікальний курорт у всіх відношеннях. Відпочинок в Туреччині запамятається вам надовго, якщо ви проведете його саме тут!




Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

01.10.2009 - Про Анкару
01.10.2009 - Про Кемер
01.10.2009 - Про Белек
30.09.2009 - Про Сіде
02.12.2008 - Пошук туру
02.12.2008 - про Туреччину
Немає коментарів. Чом би Вам не залишити свій?
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam