Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  
Про Анталію

Анталія - один із найпопулярніших курортів в Туреччині. Відпочинок тут - це завжди хороша погода та величезна кількість розваг. Історія міста бере свій початок в 2 столітті до н. е, коли Атталос ІІ, король Бергами, дав завдання своїм підданим знайти рай на землі, для того, щоб заснувати там нове, красиве та багате місто. Довго вони ходили по світу, навіть не сподіваючись на те, що їм пощастить, коли одного дня з гір перед ними постав мальовничий краєвид - захід червоного сонця над безмежними блакитними водами Середземного моря, і ні з чим незрівнянна за красою природа. Саме тут і заснували нове місто, і назвали його Атталея, в честь короля. Потім назва містечка змінювалась кілька разів, поки не отримала вже свою сучасну назву - Анталія.

Анталія - наймолодший курорт Туречини, в якому знаходиться міжнародний аеропорт в 12 км від центра міста, з широким спектром розваг, включаючи кілька аквапарків. Це місце відпочинку людей зі всього світу. Тут тісно переплітаються минуле та сучасність, тому вулиці та околиці Анталії так приваблюють туристів.
Визначні памятки.
Символом Анталії є мінарет Йівлі. Він був збудований в 1230 році. Це один із найдавніших взірців ісламської архітектури в Анталії. Вежа видно із усіх куточків міста, адже висота її становить 38 метрів.

Ще однією визначною памяткою міста є мінарет Кесік. В давні часи на цьому місці знаходився античний храм, а згодом і візантійська церква. Лише в 15 столітті церква була перебудована у мечеть. Через чотири століття внаслідок великої пожежі у мінарета була зруйнована верхівка. Такий напівзрунований вигляд мечеті зберігся і до наших днів.
Ворота Андріана - найбільш збережена памятка античності в Анталії. Будівництво воріт було приурочено до приїзду римського імператора Адріана в 130 році н. е. Вся конструкція побудована із білого мармору, і є настільки високою, що за висотою може зрівнятись із двохповерховим будинком.
Вежа Хидирлик була побудована римлянами в 2 столітті н. е. Висота її становить 14 м. За легендами, вежа використовувалась як маяк чи бастіон для захисту міста; існує також версія, що це мавзолей давнього римського чиновника. Тепер із величної споруди відкривається чудова панорама на море та околиці міста.

Калечі - стара історична частина міста, яка після реконструкції перетворилась в головний туристичний центр з готелями, ресторанами та магазинами. Саме за реставрацію історичної частини міста Міністерство туризму Туреччини було нагороджено Золотим яблуком за видатні успіхи у розвитку туризму в 1984 році.
В 18 км на схід від Анталії розташовані руїни давнього міста Перге. Заснування міста датується 7 століттям до н. е. Тут археологами були знайдені театр, який вміщав 12000 глядачів, амфітеатр, агора, римські бані. Також у багатьох джерелах зазначена інформація, що Перге є батьківщиною пива.
В межах Анталії знаходяться і памятки природного походження. Наприклад, усім відома печера Караін (30 км на північний-схід від міста Анталія), яка є найбільшою печерою Туреччини. Тут зустрічаються написи, які були зроблені ще в античні часи.
Загалом всі найдавніші памятки історії Анталії зібрані в археологічному музеї міста, який був створений в 1922 році. Він складається із 14 виставкових залів та галерей, які містять близько 5000 експонатів.
Сьогодні Анталію по праву можна назвати туристичною столицею Туреччини. Чисте море та мальовнича природа створили тут справжню гармонію, тому Анталія складає конкуренцію багатьом екзотичним островам Світового океану.



Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

01.10.2009 - Про Анкару
02.12.2008 - Пошук туру
02.12.2008 - про Туреччину
Немає коментарів. Чом би Вам не залишити свій?
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam