Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Де би Ви хотіли провести свій відпочинок

Україна
Європа
Туреччина, Єгипет
Екзотичні країни
Острови
море
гори
дача
інше


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 99
Коментарі: 0
Головна         Список  
Про Брашов

Брашов - розташований в серці Румунії, в Трансільванських Альпах на висоті 650 м.   
В ході розкопок археологи виявили докази того, що люди почали селитися тут ще в Бронзовому столітті. Вперше в документах Брашов згадується в 1235 році під назвою  Корона. Пізніше, місто було відоме також під назвами Брасько, Брассо, Стефанополіс, Кронштадт і  Брашов. Проте найпопулярніші назви міста - останні дві. У 13 столітті на цю територію прийшли німецькі племена саксонів. Протягом подальшого розвитку міста в ньому  змішалися дві культури - німецька і римська. Завдяки його географічному розташованню і хорошим звязкам з Молдовою і Валахією, Брашов швидко розвиває свою економіку та стає одним із найважливіших центрів Трансільванії.

 



Місто часто називають румунським Зальцбургом. Готичні квартали старого міста справляють надзвичайне  враження. Основною памяткою міста є Чорний храм, найбільший храм на просторах між Віднем і Стамбулом. Назва храму пішла від його чорних стін після пожежі в 1689 році. Тут організовують щотижневі концерти органу - найбільший орган в південно-східній Європі.  Біля входу в храм статуя Йоханнеса Хонтеруса, реформатора, просвітителя, послідовника Мартіна Лютера.

З інших памяток міста можна виділити церкву Святого Миколи, церкву Святого Бартоломея, Історичний музей,  Ратушу 15 ст., першу Румунську Школу (1495)- більшість перших друкарських книг в Румунії були надруковані саме тут Корезієм,  ворота Катерини - одні з найстаріших оригінальних воріт в Брашові.

  • Пояна Брашов - гірськолижний курорт (12 км.)
  • Фортеця Ришнов (16 км.)
  • Замок Бран (Дракули) і село Бран (32 км.)
  • Саксонські села і церкви в Харман, Санпетру, Прежмер, Ротбав (32 км.).


Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

20.11.2009 - Сіная
20.11.2009 - Пояна Брашов
13.05.2009 - Про Бухарест
01.12.2008 - про Румунію

RSS Anti Spam