Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  
Про Замосць

Замосць розміщене в східній частині Польщі, між Любліном та кордоном з Україною. Місто впродовж багатьох років було резиденцією роду Замойських і одночасно - фортеця, яка охороняла їх землі від частих нападів козаків і татар. Унікальний характер міської архітектури, його історичні цінності та фортеця, стали причиною того, що місто в 1992 році було внесено до Списку Світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Місто Замосць виникло в кінці 16 ст. Замовником та ідейним наставником забудови став Ян Замойський, права рука короля Стефана Баторія. Цей вельможа поставив перед собою мету - мати в своїх володіннях місто-фортецю, в якому він розмістив свою резиденцію. З цією метою Ян Замойський викликав відомого і надзвичайно талановитого архітектора Бернардо Морандо, умілими руками якого було створене таке мальовниче архітектурне творіння. Тут оселились купці та ремісники із Польщі та з інших країн світу. Особливо багато нараховувалось  вірмен та греків. Саме вони надали місту південний, і в деякій мірі  навіть східний характер. Фортеця втратила своє первинне значення в 1866 році. На місці потужних стін виникли міські сади. Хоча, до сьогоднішніх днів збереглись елементи старої фортеці: Коц, Нові та Старі Львівські ворота.

Місто Замосць до сьогоднішніх днів залишається містом часів Відродження, задум архітектора чудово прослідковується. Серцем міста є центральний ринок розміром 100 на 100 метрів, від якого у різні сторони відходять вісім вуличок. Тут також розміщена ратуша Епохи Відродження з високою стрункою вежою, до якої підведені потужні камяні сходи, які неодноразово ставали місцем зйомок відомих кінофільмів, в тому числі постановок пєс Вільяма Шекспіра. Інтерес туристів викликають ы будинки як на території Ринку, так і на сусідніх вулицях, які були побудовані в кінці 16 ст. На їх стінах збереглись оригінальні декорації, виконані у східному стилі. Найцікавіші з них - це будинок Морандовських, будинок «Під Ангелом», колись найбагатший вірменський дім, в якому в наш час знаходиться історичний музей, будинок Лінка, який прикрашений скульптурами героїв із грецької міфології,

Замосць - це справжня перлина ренесансу. Не живуть вже у місті греки та вірмени, немає магазинчиків із екзотичними солодощами, але не зважаючи на це тут і досі панує той самий східний колорит, дуже своєрідна атмосфера, яка приваблює сюди тисячі туристів щороку.

  



Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

18.11.2010 - Носаль/Закопане
17.11.2010 - Поляна Шимашкова/Закопане
17.11.2010 - Каспровий Верх/Закопане
25.01.2010 - Про Люблін
12.11.2009 - Закопане
12.11.2009 - Бялка Татранська
12.11.2009 - Мале Тихе
08.09.2009 - Гдиня
08.09.2009 - Гданськ
07.09.2009 - Вроцлав

RSS Anti Spam