Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Про Неаполь

На північному березі Неапольської затоки, біля підніжжя вулкана Везувія в мальовничому куточку Італії розмістилось головне місто півдня країни і третє за величиною місто Італії - Неаполь. Це найсуперечливіше місто цієї країни. Його або обожнюють, або ненавидять. Життя в Неаполі протікає дуже інтенсивно, шумно, просто та яскраво. Сонячний клімат, багата історія та гостинне населення робить місто привабливим для туристів.

Коротка історія.

Пантеон - первісна назва міста Неаполь - був заснований греками, зусиллями яких Неаполь постійно розростався все у більшу і більшу територію. В 4-5 ст. до н. е. в Неаполі будували свої будинки еліта Риму, тут вони почали влаштовувати свої грандіозні свята. Потім, після падіння Римської імперії, у Неаполя, як і у більшості старих міст, дуже часто змінювались правителі, серед них були готи, нормани, іспанці та австрійці. Лише в 1943 році, після того як із міста вигнали нацистів, Неаполь зміг почати спокійне життя. Потужні землетруси, які потрусили Неаполь в 1980 році, забрали із собою величезну кількість людей і негативно вплинули на економіку міста. Лише через кілька років, в 1984 р., завдяки жителям Неаполя, місто почало відроджуватись, відреставрувались памятки архітектури, знову для всіх бажаючих відкрились музеї міста. Історія Неаполя і всі події, що з ним відбувались, викликають захоплення і змушують задуматись, скільки прийшлось пережити місту та його мешканцям.

Пляжі.

Неаполь розміщений на узбережжі Тірренського моря, тому окрім цікавих та незабутніх екскурсій історичними місцями існує можливість поніжитись на сонці та полежати на пляжах цього міста. Звичайно ж, той факт, що в самому Неаполі знаходиться величезний морський порт не може не позначитись на загальному стані пляжів, але тим не менше, вони цілком придатні для відпочинку. Але якщо у вас виникне бажання відвідати найкращі пляжі Італії, то не так далеко від Неаполя - приблизно в 100 км - знаходиться пляж Узбережжя Одіссея, який простягається на 100 км, і являє собою чергування мальовничих заток та бухт, а море вражає своєю чистотою та блакитною водою.

Розваги.

В Неаполі полюбляють святкувати різноманітні свята, вони тут проводяться досить часто і приваблюють сюди величезну кількість туристів. В дні проведення святкувань Неаполь  стає ще красивішим та привабливішим. Для шанувальників шопінгу тут знаходиться  велика кількість магазинів та бутіків, в яких можна придбати модний одяг та недорогі сувеніри на память, а також великий торгівельний центр - Галерея Умберто, який був побудований в 19 ст.



Визначні памятки.

Археологічний музей розміщений в просторому приміщенні, яке було побудоване в 1586 році і було призначене для королівських конюшень, а згодом було перебудоване для університету. На початку 19 ст. будинок переобладнали під музей. Тепер тут зберігаються археологічні знахідки із таких стародавніх міст як Помпея та Геркуланум. 

Національний музей - один із найбільших музеїв античного мистецтва в Італії. Був заснований у 18 ст. Тут представлені експонати знайдені на півдні Італії. Милують око зібрання римських скульптур, живопису (фрески та мозаїки), декоративно-прикладного мистецтва.

Замок Кастель Ново розміщений на березі Неаполітанської затоки. Між вежами замку знаходиться Тріумфальна арка - шедевр архітектури ренесансу. Її побудували на честь перемоги короля Альфонса І над французами. Існує легенда, що прохід через арку робить людину переможцем та допомагає досягти успіху в житті.

В Неаполі є також величезна кількість церков та музеїв - Королівський Палац (17 ст.), Капелла Св. Януарія, галереї дей Джіроламіні та Камподімонте

Але найвизначніша особливість Неаполя - це звичайно вулкан Везувій, в підніжжі якого знаходиться місто. Хоча він завдав чимало нещасть, але  все одно вулкан є справжнім чудом природи.

Неаполь - незвичайне, живе та барвисте місто, навіть кожен квартал в ньому - це окреме поселення, кожна вулиця - декорація до яскравого вуличного шоу. Говорять, що навіть італійці які живуть на півночі країни приїжджають сюди, для того, щоб відчути дух справжньої, колишньої Італії.



Проживання: Готелі та вілли

Дивіться також!

25.01.2010 - Про Падую
24.12.2009 - Про Верону
22.12.2009 - Про Флоренцію
15.09.2009 - Про Венецію
15.09.2009 - Про Пізу
09.09.2009 - Рим
07.09.2009 - Про Мілан
12.12.2008 - про Італію

RSS Anti Spam