Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Що впливає на Ваш вибір турфірми через інтернет?

- Рекомендації тур. порталів
- Можливість замовити тур on-line
- Детальна інформація про тури
- Гарні банери та зручність сайту
- Інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 459
Коментарі: 2
Головна         Список  
Про ОАЕ

Обєднані Арабські Емірати, (ОАЕ) федерація семи еміратів Абу-Дабі, Дубай, Шарджа, Аджман, Умм-ель-Кайвайн, Ель-Фуджайра і Рас-ель-Хайма; знаходяться в південно-західній Азії в Перській затоці, межують на південному-заході із Саудівською Аравією і на південному-сході з Оманом.

У минулому країна називалася Договірним Оманом і являла собою обєднання британських протекторатів. Держава Обєднані Арабські Емірати (ОАЕ) була проголошена 2 грудня 1971.

ОАЕ - країна, що шокує своїм дизайном. Сотні готелів, ресторанів і магазинів. Аквапарки, нічні клуби і дискотеки, торгові та виставкові центри, екзотичні ринки й сучасні бутики. Висока якість обслуговування забезпечать повноцінний відпочинок і залишать незабутні враження про цю дивовижну країну. ОАЕ - це світовий лідер за кількістю магазинів. Так що купити можна все - від модного одягу і аксесуарів до побутової відеотехніки, причому найвищої якості. ОАЕ - справжній рай для гурманів! Тут безліч ресторанів високого рівня, де можна скуштувати страви майже всіх частин світу. ОАЕ - країна, в яку хочеться приїхати, а їдучи, хочеться повернутися знову.

Столиця Абу-Дабі (найбільше місто -Дубай);



Рельєф: пустелі і плоскі прибережні рівнини, на сході гори;

Грошова одиниця - федеральний дирхам.

Обєднані Арабські Емірати знаходяться в Південно-Західній Азії. Країна має 530-кілометровий кордон з Саудівською Аравією на заході, півдні та південному сході, і 450-кілометровий кордон з Оманом на південному-сході і північному-сході. Протяжність сухопутного кордону з Катаром в Хавр аль Удьяд становить близько 19 кілометрів на північному заході, однак це є джерелом постійного спору між країнами.

Загальна площа ОАЕ складає близько 77 700 квадратних кілометрів.

Кліматичні умови в ОАЕ субтропічні та пустельні, яким притаманні безперервні спекотні умови протягом всього року завдяки стабільній температурі повітря і високого тиску. Найспекотніші місяці липень і серпень, коли середня максимальна температура сягає вище 48 °C на прибережному рівнині. У горах Аль-Хаджар аль-Гарбі температура значно помірніша, в результаті збільшення висот. Середня мінімальна температура в січні і лютому складає від +10 °C і 14 °C. Наприкінці літа, вологий південно-східний вітер відомий як Шаркі (що означає «східний») спричиняє в прибережних районах - суховії та піщані бурі. Середньорічна кількість опадів у прибережних районах менше ніж 120 мм, але в деяких гірських районах кількість опадів нерідко досягає 350 мм.Дощі у прибережному регіоні випадають на короткий період, здебільшого, вони проливні і стаються в літні місяці, коли відбуваються на морі шторми.

  Державна мова - арабська(рідна лише для 40% населення). Діалект місцевих жителів максимально наближений до класичного арабського, з невеликими вкрапленнями бедуїнських слів і виразів. Найбільш поширеними мовами в іммігрантських громадах є гінді  та урду, а також малайська (13%), балучі (8%), пушту(6%), фарсі(5%), телугу(5%), сомалі(4%), бенгальська(3%). Більшість жителів країни володіють ще й розмовною англійською мовою

З 4,4 млн. чоловік постійно проживаючого населення країни, лише 15-20% мешканців є громадянами ОАЕ (за даними перепису 2005 року), і з них 97% жителів є мусульманами, 85% суніти і 15% є шиїти . Іноземці прибули, в основному, з країн Південної та Південно-Східної Азії, хоча значне їх число прибуло і з Близького Сходу, Європи, Центральної Азії, колишньої Співдружності Незалежних Держав і Північної Америки.

Офіційні свята і вихідні дні

1 січня - Новий рік.
6 серпня - День сходження на Престол (річниця приходу до влади шейха Заїда Аль Нахьяна).
2 грудня - День Незалежності, Національний день ОАЕ.
Відповідно за мусульманським місячним календарем в різний час святкуються Ейд аль-Фітр (Ід аль-Фітр, через 3-4дні після закінчення Рамадана, 2 дні), Ейд аль-Адха (Ід аль-Хадха, Свято жертвопринесення, на 40-й день після Рамадану, 3 дні), Лейлат аль-Мірадж (день вознесіння пророка Мохаммеда), Міляд ан Набі (день народження пророка Мохаммеда), мусульманський Новий рік (за Хіджре), священний місяць Рамадан і ін.

Фестивалі та свята

Найпопулярніший в країні - щорічний Дубайський торговий фестиваль (січень - лютий), найбільший у світі. У дні фестивалю проводиться безліч розважальних заходів, феєрверки, шоу, грандіозні лотереї, біг і бої биків, а також надаються значні знижки на товари і послуги. У період Літнього Дубайського фестивалю сюрпризів (кінець червня - серпень) проводиться «Тиждень Чудес», численні конкурси та концерти, а також неодмінні лотереї.

Проводиться велика кількість виставок і семінарів, орієнтованих на діловий туризм, такі як Міжнародна виставка і Конференція з інвестицій та нерухомості (березень), Міжнародна виставка освіти (квітень), Близькосхідна Виставка міжнародної моди, аксесуарів та виробів зі шкіри та Близькосхідна виставка одягу (квітень), Міжнародний весняний ярмарок та Міжнародна близькосхідна виставка з туризму (травень), Міжнародна парфумерії виставка-ярмарок, косметики та засобів для догляду за тілом (вересень), Міжнародна виставка меблів і інтерєру і Спортивна виставка (жовтень), виставка компютерів GITEX (найбільша на Близькому Сході, жовтень), Міжнародна виставка-ярмарок споживчих товарів (приурочена до Рамадану), Міжнародна виставка-ярмарок конярства та Аерошоу (грудень) і  кожна з них супроводжується зазвичай цілим комплексом барвистих шоу і уявлень.



Проживання: Готелі та вілли


RSS Anti Spam