Ukrainian Language Poland Language English Language

Опитування

Як вплинула криза на ваші плани відпочинку?

- як відпочивав так буду
- все одно поїду
- змінив місце відпочинку
- навіть і не збирався відпочивати
- відмовився від поїздок
- інше (вказати в коментарях)


Результаты
Другие опросы

Всего голосов: 993
Коментарі: 1
Головна         Список  
Про Любляну

Любляна - столиця і найбільше місто Словенії.
Населення становить 250 000 жителів. Займає площу 275 км2. Любляна - невелике, але дуже мальовниче місто, розташоване на обидвох берегах річки Любляниці. Вважається, що територія сучасної Любляни почала заселятись ще в 2 десятилітті до нашої ери. На правому березі річки, ще з часів Середньовіччя збереглось Старе місто, яке славиться, перш за все, своїм замком - Люблянський Град, заснованим в Х - ХІ ст. і перебудованим в ХVІІ ст. в стилі барокко, розташоване на горбочку і чітко вирізняється у місцевому ландшафті. Раніше він слугував резиденцією для місцевих феодалів, а тепер це найбільш відвідуване місце туристами. В хорошу погоду з панорамної площадки замку відкривається краса Любляни, а також вид на найвищу точку Словенії - гору Триглав. Цей замок - центральне історичне місце Любляни. Той, хто залишає місто  не побувавши тут, вважайте, Любляни зовсім і не бачив. Навколо  горба розмістилась стара частина міста, яка дивує кількістю площ, замків та церков. Важливою памяткою  є також площа Прешерна, названа так на честь національного поета Словенії Франце Прешерна. На площі чітко видніється францисканська церква, побудована в XVII ст. в стилі барокко, також величний собор Св. Миколая та єдиний парк в місті - парк Міклошича. Поряд з площею можна побачити три мости, перекинутих через Любляницю. Їх спроектував відомий архітектор Йоже Плєчкик. Мости прикрашені драконами, які вже давно вважаються символом міста. В Любляні є Стара та Нова площі. На Новій площі цікаво подивитись палац Лонтовж, де в наші дні знаходиться Академія наук та мистецтва. Лівий берег Любляни різнобарвний музеями. В Міському музеї знаходиться велика колекція давньоримського мистецтва. Цікаві також Державний музей, Музей природничої історії, Державна галерея, Галерея сучасного мистецтва, Муніципальна галерея та Сучасна Художня галерея, Словенський етнографічний музей, Архітектурний музей, Словенський технічний музей, Музей археології, Музей Пива й Музей Тютюну.

     Ввечері Любляна не менш красива та цікава, ніж вдень. Величезна кількість затишних ресторанчиків та кафе пропонують страви на будь-який вибір. Для тих, хто хотів би розважатись до ранку, працюють нічні клуби та дискотеки. Незважаючи на те, що Словенія довгий час провела під владою Австро-Угорської імперії, Любляна має вигляд справжнього словянського міста, яке називають Прагою в мініатюрі.



Проживання: Готелі та вілли

Немає коментарів. Чом би Вам не залишити свій?
Ваше ім?я:
Коментар:
Смайл - 01 Смайл - 02 Смайл - 03 Смайл - 04 Смайл - 05 Смайл - 06 Смайл - 07 Смайл - 08 Смайл - 09 Смайл - 10 Смайл - 11 Смайл - 12 Смайл - 13 Смайл - 14 Смайл - 15 Смайл - 16 Смайл - 17 Смайл - 18
Секретний код:
Секретний код
Повторити:

RSS Anti Spam